Entorn i ActivitatsTot el que pot fer a Andorra, a Canillo, al Tarter...

La Parròquia de Canillo, el cim d’Andorra

Es situa al nord-oest del país i té una superfície de 120,76 Km2 essent la més extensa. Està formada per diversos pobles com Ransol, Tarter, Soldeu... i la seva capital es Canillo. Es la parròquia més alta de d’Andorra, és una destinació turística amb gran varietat de serveis i molt tranquil•la. Les valls de Canillo, un entorn preservat i uns paratges de gran bellesa que conviden a gaudir de les millors experiències actives en la natura. Soldeu, El Tarter i Canillo.

Gaudeix del segon domini esquiable d’Europa i la major oferta d’activitats de neu del país. Amb els seus pobles i nuclis tranquils, tradicionals i actius alhora, que ofereixen la qualitat dels seus equipaments i infraestructures. I amb tots els atractius i la seguretat d’Andorra, el país dels Pirineus.

Podem trobar, El riu Valira d’Orient,amb els seus afluents, rius d’Incles, Coma de Ransol, Vall del Riu i Montaup. A Canillo podem gaudir d’un clima fred i sec a l’hivern, el que ens permet poder gaudir de l’esquí durant 5 mesos a l’any i a l’estiu amb temperatures molt agradables. L’altitud varia des dels 1.400 m. als 2.913 m. També podem trobar gran varietat de fauna i flora.

Natura, Deporte, Gastronomia

A la muntanya i a les valls a la parròquia de Canillo podem trobar tranquil.litat i bellesa amb el valor afegit de la fauna, la flora i la geologia autòctona dels Pirineus. És important destacar la xarxa de camins, refugis i llacs de muntanya. Experiències actives a tots nivells, a l’hivern, en complementarietat de la pràctica de l’esquí, et proposaríem excursions en raquetes o en esquís de muntanya, passejades en gossos, conducció de buggies sobre la neu i quan la temperatura esdevé més agradable et proposem passejades senzilles a peu, descens en BTT, excursions a cavall, escalada, barranquisme, vies ferrades, tir a l’arc, golf d’alçada, en definitiva, una gran diversitat d’activitats per a tot l’any i per a tothom.

Al poble de Canillo disposem d’un centre esportiu i lúdic nomenat Palau de Gel d’Andorra, on podem gaudir d’unes instal.lacions esportives d'alt nivell, entre les quals destaquen una pista de patinatge sobre gel de dimensions olímpiques, piscina climatitzada, sauna, tenis, gimnàs i esquaix, restaurant, bar, zona per a nens...

També podem trobar una gran varietat de restaurants i un restaurant gastronòmic a 1 km. dels apartaments. La parròquia de Canillo és una destinació única per la seva bellesa, natura, qualitat i seguretat durant les quatre estacions de l’any.

Visites culturals

Bressol de Meritxell, Patrona d’Andorra i símbol religiós del país, un Santuari per conèixer la història i la cultura andorranes. Hi podem trobar el Santuari de Meritxell, un indret que ha d’ésser de visita obligada per a poder conèixer millor la història i cultura andorranes. No és de menysprear el llegat romànic o de reminiscències romàniques i es pot destacar sens dubte l’església de Sant Joan de Caselles entre d’altres.Si la vostra visita coincideix amb el mes de desembre o les vacances de Nadal us recomanem un visita del Pessebre de Canillo, on més de 200 figures, de mida real, transformen els carrers del poble en un itinerari nadalenc amb una típica ambientació d’època...
Activitats culturals: Circuits culturals com el de l'Andorra romànica o habitat rural, nombroses esglesies per visitar, festivitats culturals varies i ofertes ludiques com dança, teatre i musica. Galeries d'art i monuments com la casa de la vall, els ponts romanics...i finalment una gran quantitat i varietat de museus.

La Parròquia de Ordino, actividades...

Per més informació, visiti: www.ordino.ad

Ordino, parròquia de gran respecte per l’entorn i el medi ambient es un lloc privilegiat per vuire-hi. Passejant per aquesta vall trobem els pobles d’Ordino, Ansalonga, Sornás, La Cortinada i Llorts. Es la parròquia menys poblada del Principat d’ Andorra, així com Andorra la Vella i Escaldes són les parròquies més comercials i animades del Principat, Ordino es la cara oposada, en un entorn de gran bellesa i plè de contrastos, respirem armonia, pau i tranquil.litat. Ofereix nombrosos atractius naturals, culturals i de esports d’ aventura, dins dels quals podem gaudir de visites a museus com el curiós Museu de la Miniatura de Nicolai Siadristy, el Museu Areny – Plandolit ón podrem descobrir com vivía una família noble andorrana, la família Areny-Plandolit al llarg de més de tres segles d’historia representats por tot tipus d’objectes.
Ordino ofereix una variada oferta d’activitats d’esport i aventura, senderisme, excursions de baixa, mitja i alta muntanya per perdre’s en paisatges idílics i gaudir de l’encant de la natura, vies ferratas, pesca d’alta muntaya, equitació , golf ( camp de “ golf par 3” a La Cortinada), destaquem d’altra part “La ruta del ferro” que convida al visitant a descobrir els recursos vinculats al procés d’ obtenció, transformació i comercializació del ferro des principis del segle XVII fins a finals del segle XIX. Al llarg de tota la vall trobem una variada oferta gastronomica, nombrosos restaurants de cuina tipica andorrana.
Ordino es troba a 10 mn. de tots els dominis esquiables del Principato d’ Andorra, Ordino-Arcalís pels amants de esquí d’alta muntanya, Pal – Arinsal estació que s’adapta perfectament a l’esquí en família i també de GrandValira, situada a la vall de Canillo – Tarter, on hi arribem creuant el Túnel dels Dos Valires, que ens porta a Encamp en 5 mn. Situada a l’extrem nord-oest del Principat d’Andorra, amb una superficie de 89,3 km2, amb alçades de 1.300 mts. A Ordino, fins a 2.878 mts. al Pic de Tristaina.

Altres activitats d'interes a Andorra

Caldea, en Andorra, es un centre termoludic amb aigues termals i mes de 80 tractaments disponible. Es un edifici inconfundible situat al centre d'Escaldes. Podreu descobrir els plaers i beneficis de l'aigua termal d' Escaldes-Engordany per cuidar el cos, i la ment.Una aigua rica en minerals que produeix una acció antalgesica, cicatritzant, descongestionant i antialérgica. Naturlandia, el Parc turístic d'activitats a l'estiu i a l'hivern. Amb el tobogan de natura més llarg del món, el Tobotron. Situat a la Rabassa, prop de la parroquia de St Julia de Loria.